Hoe werkt onzemakers.nl?

Handgemaakte kunst en design

Onzemakers.nl is een platform dat handgemaakte kunst en design van Nederlandse makers in consignatie verkoopt.

Consignatie

Dit betekent in de praktijk dat onzemakers.nl het product verkoopt uit naam van de makers. De producten blijven dus in het beheer van de maker tot op het moment van verkoop.

Verdiensten

De commissie die onzemakers.nl rekent voor het beheren en onderhouden van het platform is 30%. Dit betekent dat jij 70% van de omzet van jouw producten houdt.

Aan het einde van het kwartaal kunnen de makers 70% van de totale omzet van dat kwartaal aan ons factureren, plus de gemaakte verzendkosten.

Verzending

Verzendtermijnen

Wanneer een product wordt verkocht krijgt de maker hier bericht van. Alle bestellingen die voor maandag 12:00 ’s middags worden geplaatst moeten dinsdag voor 17:00 verzonden worden met PostNL. Alle bestellingen die voor donderdag 12:00 worden geplaatst moeten vrijdag voor 17:00 verzonden worden met PostNL. Dit betekent dat je om via onzemakers.nl te verkopen je moet kunnen vastleggen om binnen deze termijnen te kunnen verzenden. Als je op vakantie gaat moet iemand voor je kunnen verzenden.

Verzendkosten

Klanten betalen verzendkosten bij het plaatsen van de bestelling. Makers factureren de gemaakte verzendkosten aan ons door, door de verzendkosten op te tellen bij hun factuur.