om-geving.nl heet voortaan onzemakers.nl

Het is tijd voor een frisse wind door ons platform: met de naam onzemakers.nl willen we aan zowel het publiek als aan onze makers duidelijk maken dat de maker centraal staat.

 

Sinds de oprichting van om-geving.nl, ooit een hobby-blog om werk van makers in onze eigen omgeving te belichten, werken we er constant naar toe om mensen kennis te laten maken met (nieuwe) makers van kunst en design van eigen bodem. Wij maken gebruik van een 70/30 formule, waarbij de maker 70% verdient van het verkochte product en onzemakers.nl 30%.  Hierdoor is het voor de maker interessant om deel te worden van ons platform en krijgt de maker wat ons betreft het deel van de opbrengst waar hij/zij recht op heeft. Onzemakers.nl wil op deze manier namelijk graag nieuwe initiatieven en creativiteit stimuleren en ondersteunen.

 

Ontmoetingsplek

Als vrijwillige beheerders van onzemakers.nl hebben we de laatste jaren het voorrecht gehad heel wat makers te ontmoeten: we bezoeken hun ateliers, zien hoe ze aan het werk zijn, horen wat ze bezighoudt, waar ze tegenaan lopen en wat ze inspireert.  Dat willen we graag met jullie delen! Daarom maken we van onzemakers.nl een ontmoetingsplek voor maker en publiek én voor makers onder elkaar.

 

 

Onze makers centraal

Zo was onze website aanvankelijk vooral een webwinkel, maar heeft nu elke maker een persoonlijke pagina met meer achtergrondinformatie over zichzelf en zijn werk. We zullen focussen op weten waar iets vandaan komt, waar het wordt gemaakt, met welke materialen en met welke technieken. Al deze achtergrondinformatie maakt de kunst en ambacht op onzemakers.nl nou juist extra bijzonder.

 

 

Blogs en social media

Ook op ons blog en op social media delen we steeds meer berichten die niet direct gerelateerd zijn aan de verkoop van producten, maar dat extra stukje inzicht biedt in de wereld van de kunstenaars. In deze trant van werken willen we graag doorgaan.

 

 

onzemakers.nl

Hoe verder we kwamen in dit proces, hoe duidelijker het voor onszelf werd dat de naam van ons platvorm ook een weerspiegeling moest zijn van al het bovenstaande.

Het voelde daarom ook bijna vanzelfsprekend dat deze nieuwe naam onzemakers.nl zou worden: welke naam zou nou beter passen?

 

 

 

NB: onzemakers.nl word zoals hier boven beschreven beheerd door vrijwilligers. Wij doen dit naast onze baan. Hierdoor kan het zijn dat je in de komende weken af en toe nog ‘om-geving.nl’ ziet staan in een blog of productomschrijving. We zijn druk bezig dit allemaal aan te passen!