Ineke van der Werff

Trademart_van der Werff_van Zanten

 

Wat is je achtergrond?

In 2012 ben ik afgestudeerd als product ontwerper, aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Vrijwel direct ben ik voor mijzelf begonnen als Studio Ineke van der Werff.

Wat is je specialisme?
In algemene zin ben ik product ontwerper maar dat is heel breed. Inmiddels heb ik mij gespecialiseerd in keramiek.

Met welke materialen werk je graag en waarom?
Mijn collectie bestaat hoofdzakelijk uit porselein, wat ik graag combineer met verschillende metalen en gerecycled glas. Porselein is een heel witte kleisoort die zich goed leent voor hoogwaardige keramische gebruiksvoorwerpen. Door deze witte pracht te combineren met ruwe materialen als metaal en glas, ontstaan heel spannende combinaties en nieuwe kleuren en structuren.

Waar maak je de producten?
Al mijn collecties worden met de hand ontworpen en geproduceerd in mijn keramiekatelier in Vechtclub XL. Dit atelier deel ik met ontwerpers en keramisten Suzan Becking, Lisanne van Zanten en Frank van Os.

Opgerold groot en klein

 

Studio Ineke van der Werff_ sfeer_01

Waar haal je inspiratie uit?
Ik haal mijn inspiratie uit alledaagse dingen maar vooral uit de materialen zelf.

Waar zouden we je van kunnen kennen?
Ik probeer met mijn werk zoveel mogelijk op beurzen te staan om telkens een nieuw publiek te bereiken. Je zou mijn werk dus kunnen kennen van de Dutch Design Week of een andere kunst-/designbeurs.

 

Studio Ineke van der Werff_portrait_s

Waar kunnen we je werk tegenkomen?
Naast de beurzen probeer ik mijn werk ook in zoveel mogelijk winkels te verkopen. In Nederland liggen mijn collecties bijvoorbeeld in Amsterdam, Den Haag, Arnhem, Eindhoven, Leeuwarden en uiteraard Utrecht. Ook in het buitenland wordt mijn werk al verkocht in Londen, Parijs, Antwerpen, Bergen (NO), Bejing en in verschillende steden in Duitsland.

Wat wil je bereiken met je producten?
Ik wil mensen graag laten genieten. Door producten te maken met een uniek verhaal en uiterlijk, hoop ik extra waarde te geven aan alledaagse dingen, zodat de gebruiker extra kan genieten van zijn maaltijd of kopje koffie.