Vouwbare kaarten

Happy Whatever

Happy Whatever biedt unieke kaarten voor betekenisvolle contact momenten, mét een blijvend resultaat. Zo kan je nog lang herinnerd worden aan een bijzonder moment of persoon. Laten we onze relaties niet verwateren. Wie ga jij verrassen?

“Ik hoop dat we in de huidige snel veranderende digitale wereld wat vaker stil kunnen staan bij echte relaties. Hiervoor bied ik mooie, tastbare geschenken die deze relaties kunnen versterken.”

Verhalenverteller

Officieel ben ik Grafisch ontwerper, met een expertise in Brand Design, en dan met name dynamische Identiteiten. Met mijn ontwerp bureau, ireneontwerp, doe ik dit traject heel graag voor start-ups en MKBers, en als freelancer werk ik af en toe voor grote merk trajecten. Maar eigenlijk vind ik mezelf een onderzoeker en een verhalenverteller. Ik werk erg conceptueel, en bedenk graag systemen.

 

Identiteit

Ik ben in het buitenland opgegroeid. Ik ben in totaal 7 keer van omgeving verhuisd en heb op een thuisschool, een nederlandse-, indonesische-, americaanse- en een internationale school gezeten. Ik heb me altijd aan moeten passen aan mijn omgeving. Zodoende weet ik dat er vele verschillende identiteiten bestaan, maar weet ik ook dat een identiteit zich ook kan aanpassen aan zijn omgeving, zonder geheel iets nieuws te zijn.

Op mijn 17e ben ik alleen naar Nederland verhuisd om aan de Kunstacademie (HKU) Grafisch Ontwerpen te studeren. […] In 2012 is mijn onderzoek over Dynamische Identiteiten gepubliceerd (Door BIS Publishers). En sinds de zomer van 2016 heb ik een kaartenlabel gestart “Happy Whatever” waarmee ik hoop unieke geboortekaarten, wenskaarten en andere kaartproducten de wereld in te brengen.

 
Waar haal je inspiratie uit?

Inspiratie komt bij mij vaak vanuit de inhoud. Ik begin vaak met een vraag of probleem, en duik dan in de inhoud. Inspiratie komt elke keer weer vanuit een andere hoek komen. Van een formule uit de wetenschap, een gebeurtenis uit de geschiedenis, een gebruik in een cultuur, of een patroon in de natuur. Of soms gewoon simpelweg vanuit een behoefte. En natuurlijk zit ik uren op pinterest, instagram en allerlei bloggen en kijk ik goed naar de wereld om mij heen, waar al zoveel gebeurt.

“Ik werk graag met papier. Daar heb je allerlei varianten in en kan je eigenlijk alles mee maken. Daarnaast houd ik ook van lasersnijden in hout en perspex.”

 

Systemen

Als Brand Designer heb ik vaak te maken met het bouwen van systemen. Die kennis gebruik ik ook voor de concepten voor kaarten van mijn label Happy Whatever. Die concepten kunnen dan voor elke uiting weer een nieuwe/unieke vorm krijgen.

“Ik werk vanuit de VechtclubXL, waar ik een studio deel met verschillende mensen. Inspiratie genoeg hier, en leuke partijen om mee samen te werken.”