Vormgever in hout

Michiel van Dijk

Michiel is ontwerper en meubelmaker. In zijn atelier in de Stadstuin Utrecht maakt hij zowel meubels in opdracht als vrij werk. Strakke en functionele ontwerpen, maar ook kunstobjecten. Het materiaal waarmee hij het liefste en ook het meeste mee werkt is hout.

Handgemaakte meubels

Ik heb het vak meubelmaken gestudeerd aan het Hout en Meubilerings College in Amsterdam. Mijn specialisme is unieke handgemaakte meubels en interieurproducten met een bijzondere vormgeving.

 

Eerlijke materialen

Ik werk voornamelijk met hout. De materialen die ik daarnaast gebruik moeten eerlijk zijn, zoals glas, porselein, linnen, leer, olie en metaal.Ik haal mijn inspiratie uit minimalistische en abstracte kunst, natuur, het materiaal en medemensen. Ik maak mijn producten in mijn werkplaats in De Stadstuin in Utrecht, kom gerust eens langs.

 

Kwaliteitsproducten met een kunstzinnige vormgeving

Ik wil mensen iets moois geven, handgemaakte kwaliteitsproducten met een kunstzinnige vormgeving. De producten die ik hier aanbied zijn met zorg en toewijding gemaakt. Ik maak deze en andere meubel en interieur producten ook op maat.